انواع آرد
انواع آرد گندم
آرد گندم
هنگامیکه در قنادی، سخن از آرد به میان میآید، منظور آرد گندم است. آرد گندمی که از گندم سبک تهیه شده است، برای تهیه کیک و شیرینی و آرد گندم حاصل از گندم سنگین، برای تهیه نان و خمیر شیرینی مناسب است و باید عاری از هرگونه بو، مزه غیرطبیعی و مواد خارجی باشد. انواع مختلف آرد گندم بهشرح ذیل است:
آرد گندم کامل: این آرد در هنگام تولید نسبت به آرد معمولی، کمتر پردازش میشود، بنابراین مواد غذایی و فیبر بیشتری را در خود حفظ میکند، بافت درشتتری نسبت به سایر آردها دارد و از مغز و هسته اصلی گندم تهیه میشود. آرد گندم کامل، انتخاب مناسبی برای پخت نان است، اما برای شیرینیپزی مناسب نیست.
آرد قنادی: از مغز دانه گندم تهیه میشود.
آرد سمولینا: از ذرات نسبتاً درشت گندمِ سخت تهیه میشود.
آرد خبازی: با درصد سبوسگیری 15 تا 18% تولید میشود و در تهیه نان فانتزی و انواع کیک و شیرینی بهروش صنعتی بهکار میرود.
آرد ماکارونی: از قسمت داخلی دانه گندم تهیه میشود.
آرد تیره: از قسمت داخلی دانه گندم و پوسته آن تهیه میشود.
آرد نول: با درصد سبوسگیری 23% تولید میشود. این آرد با دانهبندی نرم و بافتی کاملاً یکنواخت، از گندم نرم و سختِ مرغوب ایرانی و خارجی تهیه میشود. آرد نول برای تهیه محصولات و فرآوردههای قنادی ازجمله انواع کیک و شیرینی انتخاب مناسبی است.
آرد سبوسدار: ازآنجاکه در تهیه آرد سبوسدار، پوسته و جوانه گندم نیز بههمراه دانه آن آسیاب میشود، این آرد مواد مغذی بیشتری نسبت به آرد سفید تصفیهشده دارد. درصورت استفاده از آرد سبوسدارِ آسیابشده برای تهیه کیک و بیسکویت، ابتدا آن را غربال کنید تا قسمتهای درشت و اضافی آن، پیش از استفاده جدا شود.
آرد غنیشده: غنیسازی آرد ساده یا سبوسدار با پروتئین گلوتن، باعث افزایش کیفیت نانِ حاصل از آن میشود، همچنین آرد غنیشده، با داشتن ريزمغذيهايي مانند آهن، كلسيم و ويتامينهاي گروه B، در بالابردن سطح سلامتی بدن نقش بهسزایی دارد.
آرد سوخاری: برای تهیه آرد سوخاری، نان پختهشده با آرد گندم را طی دو مرحله، تحت فرآیند پخت قرار میدهند. نان در اثر حرارت، رطوبت خود را کاملاً از دست داده، خشک، برشته و قهوهایرنگ میشود. پس از این مرحله، آنها را آسیاب میکنند تا آرد سوخاری بهدست آید.