قارچ
قارچ تازه باید سفت و کلاهک نرمی داشته باشد و انتهای ساقه آن مرطوب باشد؛ هرچقدر خشکتر باشد، پیرتر است. سطح کلاهک قارچ، باید صاف و باز نشده باشد، درغیراینصورت زودتر فاسد می شوند و رنگ غذا را تیره می کنند، زیرا پیر شده و فصل هاگریزی آن فرا رسیده است. برای نگهداری در فریزر، قارچ را پس از اختهکردن، بلانچ کنید (برای آنزیمبری قارچ، آن را یک دقیقه در آب جوش حاوی کمی آبلیموترش بجوشانید، سپس بهمدت یک دقیقه در آب سرد ریخته و بلافاصله در آبکش بریزید). اگر مایل باشید میتوانید کمی آبلیموترش به آن اضافه کنید، سپس داخل کیسه فریزر ریخته، درِ آن را محکم ببندید و در فریزری با دمای 12- تا 20- درجه سانتیگراد قرار دهید. در این شرایط قارچ فریزشده بهمدت 6 ماه قابل نگهداری است.
برای نگهداری قارچ در يخچال، آنها را داخل پلاستيک منفذدار يا پاكت كاغذی نگهداری كنيد. قارچ تازه را قبل از شستن، به مدت 2 تا 3 روز میتوانيد در يخچال نگهداری كنيد.
قارچ ها به دو دسته دکمه ای و صدفی تقسیمبندی می شوند. قارچ دکمه ای به دو رنگ قهوهای و سفید مایل به کرم وجود دارد که نوع کرمرنگ آن بیشتر تولید میشود. دارای دو بخش خوراکی کلاهک و پایه میباشد. با توجه به اینکه کشت و پرورش آن در محیط سرپوشیده انجام میشود، تولید آن گستردگی جغرافیایی وسیعی دارد، اما در مناطق سردسیر مقرون بهصرفهتر است. قارچ دکمه ای پرمصرف ترین قارچ خوراکی در ایران می باشد. تولید قارچ دکمه ای در مقایسه با قارچ صدفی بسیار سودآور، صنعتی تر و حرفه ایتر بوده و ماندگاری بالاتری نیز دارد. همچنین در واحد سطح، قارچ دکمه ای بیشتری را می توان نسبت به قارچ صدفی برداشت کرد.